YOUNG FLEMISH MASTERS

 

 

 

 

EERSTE KENNISMAIKING MET THE YOUNG FLEMISH MASTERS

 

Op 10 oktober 2020 kwam de eerste vlaag van kunstenaars samen in The Bruges Art Institute. Een gezelschap van 16 jonge beeldenmakers, onder de supervisie van Meester beeldhouwer Jan De Cock. We ontmoeten elkaar in de Meester zijn WUNDERKAMMER die zich onder het kunstinstituut bevindt.

Een plek als eerste kennismaking, een ruimte voor een eerste redevoering, een moment van discussie. Deze wisselwerking mondde uit op enkele concrete vaststellingen. Er wordt verwacht dat elk deelnemend kunstenaar start van een schilderij op doek. Elk gemaakt schilderij is een venster waarin een nieuwe ruimte zichtbaar is en daarmee dus ook figuratief is. We starten met een zicht op je eigen atelier, waarvan de geschilderde vlakken op zich weer een nieuw kijkraam vormen. Een doorgang in een doorgang.

Later op de dag verzamelden we op De Lamme Goedzak, een raderboot, waar enkele praktische punten voor onze eerste preview definitief werden en luidt als volgt: De eerste tentoonstelling van de Young Flemish Masters zal doorgaan in The Bruges Art Institute zelf tijdens de dagen 11, 12 en 13 december. Op 11 december zijn enkel wij, de deelnemende kunstenaars welkom, waarbij 12 en 13 december toegankelijk zijn voor een select publiek. Er wordt dus geen uitnodiging voor een groot evenement de wereld in gestuurd. We beperken het moment binnen onze nauwe kringen. Wat we wel doen is een eerste toets bij de pers, zodat Vlaanderen weet dat het project bloeit. Deze data zijn relatief kortbij, daarom verwachten we nog geen meesterwerk, eerder een aandachtige oefening. Verschillende formaten zijn dus welkom, test het medium en de thematiek uit.

Hiernaast zoeken wij nog naar een handige manier van communiceren gelijkaardig aan dropbox. In deze map voegen we input toe, inspiratiebronnen gaande van manifesten tot beelden, maar waar ook jullie updates kunnen plaatsen over vorderingen, ontdekkingen over je eigen werk.

Tot slot zijn jullie nog steeds welkom aan The Bruges Art Institute. Indien jullie met Meester De Cock in gesprek willen gaan en jullie werk willen tonen dan is dat mogelijk. Laat ons iets weten, dan spreken we af. De leerlingen aan The Bruges Art Institute, namelijk Hawick Henneman en ikzelf, zijn de contactpersonen voor de tentoonstelling. Wij assisteren hoofdcurator Angelique Campens, die op zich weer aan de zijde staat van de arend die het overzicht weet te bewaren, genaamd Jan De Cock.

 

 

BENEFIT THE BRUGES ART_INSTITUTE – DE KLUIZEN

5 maart 2020

 

 

BEZOEK PXL-MAD School of Arts / UHasselt

20 januari 2020